دانستنی های روانشناسی شخصیت

قایق زندگی  با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:

قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.

مغز انسان یک سیستم جالب و قدرتمند است؛ ولی درک نحوه‌ کارکرد و علت آن فرآیندی است که هنوز در حال مطالعه بر روی آن هستند. ذهن خودآگاه و ذهن ناخودآگاه تاثیر قابل توجهی بر روی رفتار ما دارند، ولی بیشترِ ما درک بسیار کمی از نحوه‌ی کارکرد آن‌ها داریم. به همین جهت در این مقاله ۱۰ مورد از جالب‌ترین دانستنی های روانشناسی شخصیت را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت که دانستن آن‌ها حتما در تصمیم‌گیری و نگرش شما موثر خواهد بود.

فهرست عناوین این مطلب:

۱۰ مورد از جالب‌ترین دانستنی های روانشناسی شخصیت

۱. ما رفتارهای شخصیتی افراد را سرزنش می‌کنیم، حتی اگر خودمان آن‌گونه باشیم.

آیا تابه‌حال کسی راه شما را در میدان یا تقاطع بریده و شما را با این کارش دیوانه کرده است؟ در صورتی که فقط ده دقیقه بعد قرار است خودتان دقیقا این کار را با شخص دیگری انجام دهید! اگرچه فردی که مسیر شما را بریده است باعث برانگیخته شدن خشم تان می‌شود، ولی خودتان با بهانه‌هایی چون «من عجله دارم و این فقط همین یک‌بار است» کارهای خودتان را توجیه می‌کنید. ما تمایل داریم تا رفتارهای بد خودمان را به نیروهای خارجی و رفتارهای بد دیگران را به صفت‌های درونی آنان نسبت بدهیم.

۲. عکس‌العمل‌های خودمان را نسبت به حوادث آینده بسیار خوب پیش‌بینی نمی‌کنیم.

ما اغلب فکر می‌کنیم که نسبت به حوادث آینده، عکس‌العمل‌های معینی را نشان خواهیم داد، ولی در برابر وقایعی که واقعا برای ما اتفاق می‌افتند، متوجه می‌شویم که عکس‌العمل‌های کاملا متفاوتی نسبت به آنچه پیش‌بینی می‌کردیم نشان می‌دهیم.

ما امیدوار می‌شویم تا توانایی تغییر دادن همه چیز را در یک واقعه داشته باشیم، ولی اغلب اوقات متوجه می‌شویم که خیلی زیاد نمی‌توانیم احساساتمان را تغییر دهیم. این مورد از دانستنی های روانشناسی شخصیت این نکته را گوشزد می‌کند که اگر قرار است خودتان را رشد دهید، از همین لحظه شروع کنید و آن را به بعد موکول نکنید.

۳. مقاوم‌ترین خاطرات ما معمولا نادرست‌ترین خاطرات هستند.

ما احساس می‌کنیم که خاطرات حوادث تروماتیک، خودشان را در ذهن ما حفظ می‌کنند تا برای همیشه در آنجا بمانند. ( این به عنوان خاطرات Flashbulb شناخته می‌شوند). مطالعات نشان داده‌اند که هرچقدر حالت احساسی در لحظه حادثه قوی‌تر باشد، خاطره نادرست‌تر است.

۴. ما فقط می‌توانیم به مدت ده دقیقه در سطح بالایی از تمرکز بمانیم

آیا فکر می‌کنید می‌توانید بر روی کاری بیشتر از ده دقیقه تمرکز کنید؟ مطالعات خلاف آن را نشان می‌دهند. از جمله دانستنی های روانشناسی شخصیت این است که : به‌طور متوسط، حداکثر ظرفیت تمرکز یک فرد ده دقیقه است و بعد از آن ذهن شروع به منحرف شدن می‌کند. با دقت به این مسئله تلاش بیشتری برای تقویت تمرکز خواهیم داشت.

۵. مغز ما ۳۰ درصد از طول روز، از مسائل مهم منحرف می‌شود.

به ‌طور متوسط، ۳۰ درصد از طول روزمان را به خیال‌پردازی می‌گذرانیم. (این مقدار در بین بعضی افراد بیشتر است). طبق دانستنی های روانشناسی شخصیت که محققان ارائه کرده‌اند، افرادی که بیشتر تمایل به خیال‌پردازی دارند در حل کردن مشکلات بهتر هستند ‌‌و تمایل بیشتری به خلاق بودن دارند.

قایق زندگی  با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:

قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.

۶. انسان‌ها نمی‌توانند چند کار را باهم انجام دهند!

حتما شنیده‌اید که بعضی افراد ادعا می‌کنند که می‌توانند به‌طور طبیعی چند کار را باهم انجام دهند و احتمالا حتی این ویژگی را به عنوان الزامات شغلی دیده‌اید، ولی دانستنی های روانشناسی شخصیت این را می‌گویند که انسان‌ها نمی‌توانند به‌راحتی چند کار را باهم انجام دهند. مطمئنا در هنگامی‌که کار می‌کنید، می‌توانید به موسیقی گوش دهید، ولی مغز شما فقط می‌تواند در آن لحظه کاری که نیازمند کارکرد و تمرکز بیشتری است را پردازش کند. این نکته به این معنی است که شما در اصل موسیقی را نادیده گرفته و کارتان را انجام خواهید داد یا به موسیقی گوش کرده و کارتان را نادیده خواهید گرفت. افراد نمی‌توانند به‌راحتی در یک لحظه به دو موضوع فکر کنند.

۷. بیشتر تصمیمات شما به صورت ناخودآگاه گرفته می‌شوند

آیا در مورد تمام تصمیماتی که می‌گیرید، فکر و تمام گزینه‌ها را بررسی و تاثیر هر یک از نتایج را محاسبه می‌کنید؟ حتما فکر می‌کنید که این کار را انجام می‌دهید ولی سخت در اشتباه هستید. بیشتر تصمیمات شما در ضمیر ناخودآگاه شما گرفته می‌شود زیرا در غیر این صورت، ضمیر خودآگاهتان با اطلاعات غرق می‌شود و احتمالا دچار یخ‌زدگی ذهنی خواهید شد. دانستنی های روانشناسی شخصیت می‌گویند: دلیل این ویژگی این است که مغز شما در هر ثانیه بیشتر از یازده میلیون بایت اطلاعات را دریافت می‌کند و به‌راحتی می‌توان گفت دیگر به اندازه کافی «نیروی مغزی» برای دریافت این‌همه اطلاعات به صورت آگاهانه وجود نخواهد داشت.

۸. ما فقط می‌توانیم بین ۵ تا ۹ بایت اطلاعات را در یک‌بار ذخیره کنیم.

طبق دانستنی های روانشناسی شخصیت به‌طور متوسط انسان‌ها فقط می‌توانند متوسط هفت بایت از اطلاعات را در حافظه کوتاه مدتشان در یک‌بار نگه‌دارند. هرکدام از این هفت بایت اطلاعات از تعدادی از تکه اطلاعات مرتبط تشکیل شده‌اند. بهترین مثال به یاد آوردن شماره تلفن است – این شماره می‌تواند در هر جا و به اندازه بین ۹ تا ۱۴ رقم باشد – پس ما آن را به بخش‌های مختلف همچون کد کشور، کد منطقه و تعدادی از ارقام تقسیم‌بندی کنیم( معمولا به ۳ تا ۴ گروه رقمی تقسیم می‌شود).

۹. خط‌های کوتاه از یک متن را ترجیح می‌دهیم، ولی خط‌های طولانی‌تر را بهتر می‌خوانیم.

این ممکن است برخلاف روال عادی باشد، ولی دانستنی های روانشناسی شخصیت می‌گویند: ممکن است ترجیح بدهیم که ستون‌های باریک را بخوانیم درحالی‌که همان اطلاعات را در جملات طولانی‌تر، سریع‌تر می‌توانیم بخوانیم. تنها دلیلی که متوجه نمی‌شویم این است که ازنظر بینایی طرح‌بندی‌های کوتاه‌تر را ترجیح می‌دهیم.

۱۰. گزینه‌های بیشتری را می‌خواهیم ولی با وجود گزینه‌های کمتر، انتخاب‌های بهتری را انجام می‌دهیم.

پروفسور دن آریلی در کتاب «پیش‌بینی‌های غیرمنطقی» در مورد آزمایشی که او به همراه همکارانش انجام داد می‌گوید: «آن‌ها دو غرفه از شیشه‌های مربا را برای فروش گذاشتند. یک غرفه ۲۶ نوع مختلف از شیشه‌های مربا را داشت درحالی‌که غرفه دیگر تنها ۶ نوع مربا داشت. غرفه با تعداد مرباهای کمتر ۶ بار بیشتر موفق به فروش نسبت به غرفه با مرباهای بیشتر شد. این ما را به نکته هشت باز می‌گرداند. ذهن ما نمی‌تواند در یک لحظه چندین گزینه را پردازش کند.» طبق این نکته از دانستنی های روانشناسی شخصیت، بهتر است گزینه‌های کمتری برای تصمیم‌گیری جلوی خودمان بگذاریم.

 

داشتن پیش‌آگاهی درباره انسان و دنیای وسیع علم روانشناسی به انتخاب مسیر بهتر و موفقیت بیشتر می‌انجامد. پس پیشنهاد می‌کنم بخشی از مطالعه خود را به دانستنی های روانشناسی شخصیت اختصاص بدهید تا دید درست‌تری به مسائل داشته باشید.

 

قایق زندگی  با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:

قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.

پست قبلیNext Post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 45 = 53