با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:
قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.
| ||||||
به نام آنکه زیباست
گزارش جلسه به تاریخ ۲/۸/۱۳۸۵ همراهان جلسه (به ترتیب حضور ) قاسملو – سیاوش – پویا – بردیا – سینا – مهدیه –باران- شبنم – مهرناز – سمیه – بهاره ( مهمان سمیه ) – مینا ( با تأ خیر )
موضوع جلسه عفو و بخشودگی یا انتقام بود. در ابتدا آیین نشست توسط دبیر خوانده شد قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.پویا،سیناوسیاوش به ترتیب۱۰،۵ و ۲ دقیقه وقت از دبیر درخواست کردند معرفی کتابسپس باران به معرفی کتاب خود پرداخت. نام کتاب: زندگی جای دیگری است نویسنده: میلان کوندرا مترجم: پانته آ مهاجر کنگرلو انتشارات:تنویر یادداشتی از ناشر: این رمان از ساختار رمان پرورشی و کلاسیک برخوردار است و در واقع رساله تلخ و تند کوندراست درباره سن تغزلی و آثار و عواقب اخلاقی و سیاسی آن. نویسنده در واقع از یک درونمایه قابل پیش بینی ، که رابطه پر آزار میان مادر و پسر است،استفاده می کند .مادر که نمی تواند با ناکامیش در ازدواج منعهای خرده بورژوایی اش و امیال سر کوفته اش مواجه شود پسرش یارومیل را مانند سلاحی در برابر جهان و توجیهی برای شکستهایش به کار می گیرد.کوندرا در مورد مهر مادری نظری کاملاً شک آلود دارد و جنبه تردید آمیز و خودخواهانه این عشق را آشکار می کند. سخن نغزبعد از معرفی کتاب مینا سخن نغز خود را آغاز کرد.او سخنانی زیبا از اوشو را خواند. دیوانه خانه بدانید این گونه که شما و دیگران هستید دیوانه اید. بشریت رو به دیوانگی رفته و کره زمین به یک دیوانه خانه تبدیل شده است. اگر از عاقل شدن می ترسید،چیز دیگری است ولی از دیوانه شدن هراسی نداشته باشید زیرا هم اکنون دیوانه اید. ما در بد ترین جهنمی که بشود فکرش را کرد زندگی می کنیم. مردم می ترسند زیرا خیال می کنند که زندگی سالم و طبیعی دارند.بسیار به ندرت رخ می دهد که فردی سالم همانند مسیح یا بودا پیدا شود. اکثر انسانهای موجود دیوانه اند و به همین دلیل خود را عاقل و سالم می نامند. این اکثریت است که تصمیم می گیرد چه کسی دیوانه باشد و چه کسی عاقل.دنیای غریبی است انسانهای دیوانه عاقل به نظر می رسند و عاقلان دیوانه شمرده می شوند.
سپس پویا از وقت خود استفاده کرد و پاکت های مربوط به صندوق را بین دوستان تقسیم کرد.
سیاوش هم از وقت خود استفاده کرد و برنامه شهرستانک را پیشنهاد کرد و گفت جزئیات برنامه همراه با عکسهای آن از طریق ایمیل در اختیار دوستان قرار خواهد گرفت. تمرین کردن مسئولیتسینا در وقت درخواستی خود در مورد تمرین کردن مسئولیت صحبت کرد و اینکه بتوانیم در آینده ای نزدیک از سمینارها در جلسات استفاده کنیم که این سمینارها در واقع همان یادگیری مستقیم است. به این صورت که هر کدام از اعضا که در خواست سمینار کرد در مورد مسئله ای تحقیق می کند و در جلسه ای که تعیین کرده به بیان تحقیقات خود می پردازد. سپس بیان کرد که ۸ مقوله در این زمینه که چرا ما موفق نمی شویم وجود دارد ۱- جدی گرفتن ۲- شک کردن ۳- زمانی که صرف می کنیم ۴- اینکه در مورد کار چقدر فکر می کنیم ۵- تمرکز روی کار ۶- آگاهی و اشراف به کار ۷- نگاهی به آینده ۸- نگرش و بصیرت در آخر این صحبت باران،مهرناز،شبنم و بهاره سوالات خود را مطرح کردند و سینا هم پاسخ سوالات را داد.
ساعت ۶:۲۵ وقت استراحت داده شد. پویا و بردیا هر کدام ۲ دقیقه وقت خواستند و به این علت که زمان کافی برای گفت و شنود داشته باشیم در زمان استراحت از وقت خود بهره بردند. پویا در مورد ایمیل اشتباهی که به اعضا داده بود صحبت کرد و بردیا هم پیشنهاد داد که خوردنی ها را قبل از سخن نغز سفارش دهیم. بحث اصلیدر ساعت ۷:۱۰ آیین گفت و شنود خوانده شد و گفت و شنود با موضوع عفو و بخشودگی یا انتقام آغاز شد. گوشه هایی از این گفت و شنود – به جای کلمه انتقام می توان از تلافی استفاده کرد تلافی کردن می تواند هم مثبت باشد و هم منفی – می توان با کارهای خوب هم کارهای بد را تلافی کرد – باور ما به نگرش ما مربوط می شود ممکن است فرد مقابل بیمار باشد یا فرد منفی باشد اگر بیمار باشد انتقام و کینه به ذهن نمی رسد اگر منفی باشد می توان انتقام گرفت. – اگر انتقام بگیریم و کینه به وجود آید این کینه به خودمان بر می گردد وما دوباره انتقام می گیریم و این کینه دوباره و و دوباره برمی گردد مانند یویو – فرد مستقل از کیهان نیست پس آسیبی که از انتقام وارد می شود به کیهان و به خود فرد هم وارد می شود. – بر اساس شرایط، ما باید ببخشیم یا نبخشیم ممکن است با بخشش فرد،کار خلاف او را تأیید کنیم. – در بعضی موارد فرد مقصر نیست جامعه و اجتماع باعث این نگرش شده. – انسان باید به حد تعادل برسد و تا زمانی که به این حد نرسد نمی تواند انتقام را درک کند. – انسان بد و روح بد داریم در مورد کسانی که روح شان پر از بدی است نباید اجازه دهیم این ها وارد شخصیت ما شوند. – بهتر است به جای عفو یا انتقام بگوییم عفو و انتقام چون تا انتقام نباشد عفو هم وجود ندارد. – اگر به فرد درود گفتیم و او جواب نداد دیگر به او درود نمی گوییم پس هنوز به آن منش واقعی نرسیده ایم چون مطابق رفتار دیگران رفتار می کنیم. – در این مقوله تحمل افراد هم مهم است. – اگر نبخشیم روح بدی وارد ما می شود و ما هم بد می شویم. – بهتر است با افراد رک باشیم. – یاد بگیریم که دیگران را مورد قضاوت قرار ندهیم و بپذیریم که آن جنبه منفی را ما هم داریم و ممکن است در شرایط دیگر ما هم همین عمل را انجام بدهیم. – همه را فهمیدن ، همه را بخشیدن است. (امام علی )
لازم به ذکر است که دو بار به اتفاق آرا وقت جلسه اضافه شد و این جلسه در ساعت ۸ به پایان رسید.
برنامه جلسه آینده دبیر : ساسان سخن نغز : باران کتاب : مینا
زیبا بنگرید و زیبا بیندیشید |