چگونه ذهن خود را از افکار منفی آزاد کنیم؟ (بررسی روش های مهار افکار منفی)

قایق زندگی  با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:

قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.

فهرست عناوین این مطلب:

افکار منفی ، یک مزاحم بزرگ برای تمرکز و آرامش

ذهن انسان قابلیت های زیادی دارد. به همین دلیل بسیاری از اطلاعاتی که به دست می آورد در خود حفظ و نگهداری می کند. اطلاعاتی که وارد ذهن می شود شامل دانستنی ها، خاطرات و افکار مثبت و منفی هستند. همان قدر که افکار مثبت می تواند روحیه ی افراد را خوب نگه دارد، به همان میزان و چه بسا بیشتر ، افکار منفی هم می توانند مخرب باشند و تمام سیستم بدن انسان را درگیر خود کنند. ناملایمات فکری همانند سمی کشنده در تمام بدن به جریان می افتند و تنها راه جلوگیری از آن ها مدیریت فکر و خیال است.

اگر می خواهید از استرس و اضطراب های دردسر ساز خلاص شوید، بهتر است دنبال راهکارهایی برای رهایی ذهن خود از افکار منفی باشید. قدرت مقابله شما بستگی به توانایی خودتان دارد. اگر به فکر سلامتی روح و روانتان هستید، بهتر است که هرچه زودتر درصدد تخلیه ی ذهن خود از افکار منفی برآیید. چرا که اگر کمی دیر شود چه بسا مشکلات جسمی همچون ناراحتی قلبی و یا روحی همچون فشار عصبی، استرس و اضطراب برایتان رخ دهد. پس بخاطر سلامتی خودتان هم که شده باید تلاش کنید تا از شر افکار مزاحم خلاص شوید.

ما در این نوشته سعی می کنیم راهکارهایی ساده که تاثیر زیادی در آزاد سازی ذهن از افکار منفی دارند، برای شما بیان کنیم.  امیدواریم بدون دغدغه و نگرانی های بی مورد، به زندگی روزمره خود ادامه دهید. به یاد داشته باشید که این مساله بسیار مهم بوده و نباید به سادگی از آن بگذرید؛ پس با حفظ روحیه در جهت برطرف کردن انرژی های منفی تلاش کنید.

۱- افکار منفی خود را بنویسید

یکی از روش های مهم و تاثیرگذار برای رها شدن از شر افکار مزاحم، نوشتن آنها است. یک برگه و خودکار آماده کنید و با این روش به جنگ با افکار نامطلوب خود بروید. سعی کنید تمام آنچه که شما را آزار می دهد روی برگه بیاورید. آن قدر به این کار ادامه دهید تا تمام افکار مزاحم را از ذهن خود بیرون کرده و روی برگه انتقال دهید. بعد از اینکه همه ی آنها را نوشتید مطالب خود را بخوانید. وقتی آن ها را می خوانید این احساس به شما دست می دهد که توانایی تان برای مقابله با آن ها بسیار بالا بوده و چنین افکاری قدرت برهم زدن آرامش ذهنی شما را ندارند. این روش کمک می کند با ذهنی آرام تر درصدد تخلیه ی افکار منفی برآیید. اهمیت این ناملایمات فکری کاهش می یابد و عدم توانایی آنچه که مزاحم فکر شما شده بود را درک می کنید.

چگونه ذهن خود را از افکار منفی آزاد کنیم؟ (بررسی روش های مهار افکار منفی)

۲- فقط نیمه ی خالی لیوان را نبینید

بسیاری از افراد وجود دارند که همیشه قسمت تلخ موضوع را برای خود پررنگ می کنند. مثلا اگر در زندگی برای آنها شکستی رخ دهد، مدام در فکر آن و آثار و عواقبش هستند. چنین افرادی با این افکار منفی اوضاع خود را پیچیده تر و نامطلوب می کنند. در حالی که چاره کار، فکر کردن به تلخی شکست نیست. بلکه در چنین شرایطی فکر ما باید طوری مدیریت شود که بتوانیم از شرایط نامطلوب در جهت رشد خود کمک بگیریم. برای مثال باید مدام به این فکر کنیم که در این شرایط چه رفتاری می تواند اوضاع را بهتر کند؟ و به عبارتی باید دنبال نقطه ی مثبت و تجربه مفیدی باشیم که از این اتفاق ناگوار، به دست آمده است. در چنین حالتی با مثبت اندیشی و امید به آینده، منفی گرایی را از خود دور کنیم.

۳- با کمک مشاور خبره افکار منفی را مهار کنید

گاهی رشد افکار منفی در ذهن بسیار بالا رفته و توان کنترل آن به تنهایی وجود ندارد. و به کمک فردی نیاز داریم که با علم و تخصص خود، ما را در رهایی از افکار منفی کمک کند. مشاوری که در این زمینه متخصص باشد، با توجه به شرایط و توانایی های هر فرد، راهنمایی های کاربردی ارائه می کند تا از شر افکار مزاحم رها شوید. البته کار اصلی به عهده خود ماست و به میزانی که راهکارها را انجام دهیم، نتیجه می گیریم. در این روش باید به مشاور اعتماد کنیم.

قایق زندگی  با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:

قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.

۴- از محیط و افرادی که حس منفی به شما منتقل می کنند دوری کنید

یکی دیگر از روش های رهایی از افکار مخرب، دور شدن از محیط و یا افرادی است که حضور کنار آنها منجر به تشدید افکار منفی شده و آرامش شما را به هم می ریزند. این کار سختی نیست؛ شاید به سبب تعارفات یا اجبار دیگران خود را ملزم به حضور نزد این افراد می دانید؛ اما باید توجه داشته باشید که اولویت اصلی، سلامتی شماست و لزومی ندارد با قرار گرفتن در محیط هایی که دوست ندارید، خود را در دامن افکار منفی بیندازید. پس بدون هیچ گونه خجالت یا هر چیز دیگری چنین افراد و محیط هایی را ترک کنید.

۵- در مورد آنچه که آزارتان می دهد صحبت کنید

یکی دیگر از تکنیک هایی که می تواند به کمک شما بیاید این است که در مورد این افکار با اعضای خانواده و یا دوست صمیمی و مورد اعتماد خود صحبت کنید. از تمام چیزهایی که شما را آزار می دهد حرف بزنید. در چنین حالتی این احساس را خواهید داشت که تنها نیستید. همچنین از نظران دیگران نیز برای رهایی از این افکار بهرمند می شوید. نکته ای که در این باره باید به آن توجه کنید این است که با واقع بینی در مورد افکار مزاحم خود حرف بزنید و بیش از حد آنها را بزرگ و غیرقابل حل جلوه ننمایید.

۶- خود را جای بقیه نگذارید

از مشکلاتی که می تواند منجر به ایجاد افکار منفی شود این است که برداشت نادرستی از رفتار دیگران داشته باشیم. به طور مثال اگر فردی پاسخ تلفن ما را ندهد ممکن است با خود بگوییم عمدا پاسخ مرا نداد. یا اگر به طور اتفاقی عملی از سوی اطرافیان رخ دهد که و ضررش متوجه ما گردد، دید ما نسبت به او کلا منفی شود. این قضاوت های سریع و بدبینی ها، اولین ضربه را به خود ما می زند. در چنین مواردی هرگز نباید به خود حق دهیم که از رفتار دیگران برداشت کنیم. با تمرین صبوری و آرامش در قضاوت رفتار دیگران، از احساسات آزاردهنده ناشی از آن جلوگیری کنیم.

۷- به سلامتی خود اهمیت دهید

تاثیر پریشانی ذهن بر سلامت جسم یک امر اثبات شده است. ممکن است این اتفاق به صورت تدریجی رخ دهد و شما متوجه رشد آن نشوید؛ پس اگر احساس می کنید دچار افکار منفی شده اید، هر چه زودتر برای بر طرف کردن آن تلاش کنید. به این فکر کنید که هیچ اتفاقی مهم تر از سلامتی شما نیست.

از طرفی ارتباط بین سلامت فکر و جسم دوطرفه است؛ پس با حفظ سلامتی مانعی برای بروز ناراحتی های فکری ایجاد کنید. تغذیه سالم، ورزش کردن، جلوگیری از بیکاری و تنهایی از جمله اصول یک زندگی بانشاط هستند.

۸- نگران آینده نباشید

یکی از نگرانی هایی که به بروز افکار منفی دامن می زند، ترس از آینده است. این احساس به عدم اعتماد به نفس ما برای مواجهه با مشکلات احتمالی برمی گردد. در حالی که ترس از چیزی که هنوز رخ نداده معنی ندارد. صرفا ما را هراسان کرده و امروزی که در آن هستیم را نیز خراب می کند. با نگرانی از آینده، زمینه ی بروز آنچه که از آن می ترسیم را فراهم می کنیم.

اما اگر کمی با خود بیندیشیم متوجه خواهیم شد که ساختن آینده در دست خود ماست. از دیگر دلایل آینده هراسی نگرانی بابت شکست های گذشته است؛ در حالیکه باید از آن درس گرفت و دیگر فراموشش کرد. با برنامه ریزی منطقی و تلاش، سعی کنیم بهترین اتفاقاتی که خواستار آن هستیم برای خود رقم بزنیم. داشتن اهداف کوتاه مدت و پشتکار امید ما را برای رسیدن به اهداف بلند در آینده میافزاید.

سخن پایانی

مواردی که ذکر شد راهکارهایی ساده  و جامع برای رهایی از افکار منفی است. افکاری که اگر به هجوم آنها توجه نشود و به صورت ریشه ای درمان نگردد، قسمت های بسیاری از زندگی شما را تحت الشعاع قرار می دهد. پس بهتر است قبل از اینکه  این افکار مخرب مشکلی برایتان ایجاد کند به فکر رهایی از آنها باشید. موارد گفته شده تقریبا موارد کلی هستند که در اکثر شرایط می تواند کاربرد داشته باشد.

اگر حس می کنید گاهی دچار تشویش ذهنی می شوید، انجام این راهکارها را به شما پیشنهاد می کنیم. تاثیر مخرب افکار منفی علاوه بر این که زندگی شخصی خودمان را تحت تاثیر قرار می دهد، منجر به آسیب به زندگی اطرافیان نیز می شود. این انگیزه مضاعفی برای تلاش و رها کردن ذهن خود از افکار منفی است. امیدوارم نکات کلیدی ما بتواند گام کوچک و موثری در جهت آرامش ذهن شما باشد و نگاه شما را به زندگی تغییر دهد.

 

قایق زندگی  با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:

قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.

پست قبلیNext Post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 6 =